Designkurs for nybegynnere: Lær hvordan du selv kan designe for din virksomhet!

Et lavterskel nettbaserte designkurs for deg som ønsker en kort og enkel innføring i branding og identitetsdesign. Kurset er underholdende, lettfattelig, informativt og kommer med konkrete tips til hvordan du selv kan gå frem for å designe til din virksomhet.

Hva er det som skal til for å nå frem til kunden? Hva treffer målgruppen?

Et designkurs for deg som;

 • Jobber med markedsmateriell i egen virksomhet eller som ansatt i en bedrift.
 • Ønsker en kort, enkel og underholdende innføring i identitetsdesign.
 • Har begrenset med tid, men har lyst til å lære om identitetsdesign og branding på en enkel og underholdende måte.
 • Har lyst til å lage noe markedsmateriell selv, men usikker på hvordan gå frem.
 • Mener det ikke er helt samsvar mellom hvordan du ønsker kunden skal oppfatte virksomhetens profesjonalitet og kompetanse, og  hvordan den faktisk oppfattes.
 • Synes det er litt tilfeldig hvordan farger, fonter, logo og bilder blir tatt i bruk. Det er ingen rød tråd.
 • Ønsker deg en større oversikt over hva merkevarebygging og visuell identitet egentlig handler om.

Resultatet du får

Et designkurs som vil gi deg større kunnskap om: 

Merkevarebygging og visuell identitet

Forstå hva branding og visuell identitet er, og hvorfor dette er så viktig for virksomheten din.

Fonter

Hvordan du finner perfekte fonter til å bruke i f.eks. markedsmateriell og på en nettsiden. Hvordan definere hovedfonter og støttefonter.

Farger

Få konkrete tips til hvordan du selv kan finne farger som kan passe til virksomhehetens visuelle identitet. Hvordan defineres hovedfarger, støttefarger og hvordan lage en fargepalett.

Logo

Du får større innsikt i hva en logo kan/skal/bør inneholde. Hva skal du tenke på når en logo skal utformes?

Designhåndboken

En designhåndbok kan benyttes som et fremtidig oppslagsverk. Se hvordan en designhåndbok kan settes sammen, skritt for skritt, og etterhvert kan brukes som en ressurs.

Jobb raskere og spar penger

Når du har definert farger, fonter, logo etc. har du i mye større grad mulighet til å jobbe raskere med egenreklame og markedsmateriell.

Det å være konsekvent med uttrykket

Du har større muligheter til å jobbe konsekvent med det visuelle uttrykket i all markedsføring. Er du konsekvent og synlig er det større sjanse for å bli sett – og valgt.

Profesjonalitet

Når design og konsekvent bruk er på plass, vil virksomheten oppleves som mer profesjonell og tiltrekkende av målgruppen.

...alt dette kan du lære uten noen forkunnskaper i design

Skrell vekk design«feil»

Det gjøres mange helt elementære design «feil» som enkelt kunne vært unngått med noe mer kompetanse. Med en større bevissthet omkring design, vil sluttresultatet bli mye bedre. Virksomheten vil som oftest fremstå som mer profesjonell, noe som også vil oppfattes av målgruppen. Med konsekvent bruk av strategisk design øker sjansen for å bli valgt i et konkurransepreget marked. ID-design Basis er et lavterskel designkurs hvor du ikke trenger noen kompetanse i design for å delta.

BLI MED PÅ KURS!

Bli med på kurset ID Design Basis til kun kr 1450. 

Aller priser er inkl. mva. Du har tilgang til kurset i 1 – ett – år etter påmelding. Om du ikke skulle være fornøyd med produktet, vil fornøydhets-garantien slå inn og du vil få refundert 100% av kjøpesummen. Dette gjelder om du har tatt hele kurset og gir beskjed innen 14 dager fra kjøpsdato.

Referanser

Ragnhild Hannoschøck Vea

WPskolen / Din Unike Nettside

Dette er lekkert, rent, annerledes, proft og kult!

Videoene er fantastiske, morsomme, fine, lette å følge. Viser onlinekurs på en helt ny og unik måte.


Uansett hva slags virksomhet du driver, stort eller smått, etablert eller nystartet; du kommer ikke unna det visuelle! Hva skal du velge av farger på nettsiden? Hvordan skal navnet ditt presenteres (logo)? Og hvordan skal du finne ditt visuelle uttrykk?


Du kan alltids hyre inn en profesjonell (grafisk designer) men hva om du ikke riktig er der i prosessen? Du vil gjerne ha på plass en lekker nettside, finne dine farger og fonter men helst på egenhånd. Da er dette kurset midt i blinken! Designkurs er proft, lekkert, nyttig og annerledes.


Grafisk designer Lotte Thori Løvstad har samlet noe av sin kjernekompetanse om fonter, farger og prosessen som leder opp til avgjørelsen i et lettfattelig og annerledes onlinekurs. Gjennom morsomme og fine animasjoner blir du ledet gjennom kunnskap i tillegg til tips til hvordan du selv kan finne de fargene og fontene som er perfekt for deg, og hvordan du selv kan designe din egen logo. Anbefales til alle som driver egen business og gjerne vil være selvstendig, også når det gjelder valg av den visuelle profilen.

Rikke Dørum Schönborn

Fokus Marketing

Jeg likte kurset kjempegodt

Det var befriende raskt å komme gjennom med konkrete lettfattelig teori og gode oppgaver. Det å gjøre oppgavene / jobben som tar tid. Fikk en god oversikt over hva visuell identitet innebærer, hvilke tanker som ligger bak (og bør være gjennomtenkt) de ulike elementene. Jeg fikk mange gode tips og påminnelser – og litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har mitt eget helt på stell ;-)

Amanda

Student

Likte designkurset veldig godt

Veldig bra at det i hovedsak er brukt videoer med voiceover og tekst. Det er lettere å få med seg alt innhold med visuell og audio forklaring. Liker godt hvordan videoene er laget og at det stilles spørsmål ved min «virksomhet». Veldig bra med linker til forskjellig programvare.

Designkurs med underholdningsverdi

ID-design Basis er et designkurs som lærer deg identitetsdesign på en enkel og underholdende måte. Her vil du få innsikt det grunnleggende innen området, slik at du har mulighet til å gjøre det meste av designjobben for virksomheten selv. Eller om du kun ønsker å tilegne deg noe mer kunnskap innen branding og identitetsdesign.

Dette får du

Du vil få tilgang til alle moduler og leksjoner med en gang du melder deg på, slik at du kan gå gjennom kurset i ditt eget tempo. Du kan fint se gjennom alle videoer på en dag eller to, men skal du jobbe mer grundig med oppgavene, er 1-2 uker +, et mer realistisk tidsperspektiv. Hvert leksjon har en video som forklarer innholdet på en enkel og underholdende måte. Flere av leksjonene har pdf'er med oppgaver til nedlasting. 

Her er kursinnholdet:

Leksjon 1: Branding/merkevarebygging

Hva er branding? Branding er hvordan du blir oppfattet og hva som gjør deg unik.  Det er knyttet til følelser, tro, erfaringer og holdninger til et produkt/tjeneste.

Leksjon 2: Virksomheten

Hva er det som gjør at din virksomhet skiller seg ut i mengden? Hva er dens historie og hårete mål?

Leksjon 3: Målgruppen

Vet du hvem målgruppen din er? Har du flere målgrupper?

Leksjon 4: Typografi

Det er tusenvis av fonter der ute. Fonter har personlighet. Hva skal du velge? 

Leksjon 5: Farger

Hvordan blir vi påvirket av farger? Hvordan skal vi velge farger til vår egen virksomhet?

Leksjon 6: Logo

Logoen skal sende ut riktige signaler om virksomheten. Hvordan skal logoen signalisere din virksomhets verdier?

Leksjon 7: Visuell identitet

Den visuelle identiteten skal gjenspeile virksomhetens kultur. En verktøykasse for visuell kommunikasjon.

Et designkurs for deg som...

 • Ønsker å lære mer om design.
 • Ønsker å designe for virksomheten.
 • Har begrenset med tid til å lære noe nytt.
 • Ønsker et godt, enkelt, lettfattelig og underholdende kurs i design.
 • Ønsker at din virksomhet skal fremstå som mest mulig profesjonell.
 • Ønsker å få på plass en visuell rød tråd i alt som blir laget av design og markedsmateriell.
 • Kan litt eller ingenting om design fra før.
 • Ønsker en større forståelse av hva branding og identitetsdesign er.

Referanser

Proft og veldig fresht laget designkurs

Førsteinntrykket er at det er proft og veldig fresht laget. Morsomt, underholdende, oversiktlig og lettforståelig. Det er helt supert at du både har morsom video, tekst, musikk og tale. Da blir det veldig enkelt å få med seg mye informasjon på forholdsvis kort tid og det blir lettere å huske når man skal ta med seg dette i eget arbeide og eget design.

Elisabeth Engzelius, Sykepleier og akupunktør

Lærte masse – ME LIKE!

Jeg hadde workshop i identitetsdesign sammen med Lotte Thori Løvstad for 8. og 9. klasse ALF, og det var lærerikt for meg også. Lærte masse, undervisningen var variert og jeg har absolutt fått flere verktøy å jobbe med/ta med meg videre – og ikke minst gratis programmer (jobber i skolen, hehe). Jeg synes introfilmene var veldig bra! Forklarende, informerende – ME LIKE! Også er du en sånn person man blir glad av, du kan det du driver med – og det er viktig! Du er motiverende og leken, og ikke minst en god samarbeidspartner. Nei, dette var gøy!

Helene Victoria Johannesen, Lærer 

BLI MED PÅ KURS!

Bli med på designkurset ID Design Basis til kun kr 1450. 

Garanti


Du har tilgang til kurset i 1 – ett – år etter påmelding. Om du ikke skulle være fornøyd med produktet, vil fornøydhets-garantien gi deg refusjon på 100% av kjøpesummen. Dette gjelder dersom du har tatt hele kurset og gir beskjed innen 14 dager fra kjøpsdato.